Nieuws
Vier op de tien Nederlanders voelen zich eenzaam
Meer dan vier op de tien Nederlanders boven de 15 jaar voelden zich vorig jaar eenzaam. Dat zijn er meer dan in 2019, toen ongeveer een derde last had van eenzame gevoelens. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de resultaten uit een enquête ...
Lees meerYakult lanceert Interactive Experience
Een gezonde spijsvertering is misschien niet direct een onderwerp dat je makkelijk aansnijdt aan de koffietafel, toch is hij van grote invloed op je dagelijks leven. Voor degenen die hier graag meer over willen leren, lanceert Yakult Nederland vandaag de Interactieve Yakult ...
Lees meer'Hoge kaliuminname vermindert nadelige effecten van zout'
Kaliumrijk voedsel kan de nadelige effecten van een te hoge zoutinname verminderen, doordat het zorgt voor een hogere uitscheiding van zout via de nieren. Met name bij vrouwen gaat de bloeddruk omlaag als ze meer kalium binnenkrijgen.
Lees meerBarbecuesauzen vaak vol suiker en zout, maar er zijn grote verschillen
Het is volop zomer: voor veel mensen een reden om de barbecue regelmatig aan te steken. Lekker veel groenten op de grill, misschien een stukje vis of vlees, een salade erbij. Het Voedingscentrum heeft zes kant-en-klare barbecuesauzen met elkaar vergeleken. En wat blijkt: ze ...
Lees meer'Een avocado per dag helpt cholesterol verlagen'
Het dagelijks eten van een avocado helpt het slechte LDL-cholesterol verlagen, zo blijkt uit een nieuwe studie gepubliceerd in het Journal of American Heart Association. Op buikvet, levervet of tailleomtrek hadden de avocado’s geen meetbaar effect.
Lees meerJe brood heet tegenwoordig anders
Tijgerbrood, Italiaanse bol of desembrood: de tijd dat je in het broodschap alleen een halfje wit en een knip bruin kon vinden is al lang voorbij. De consument krijgt steeds meer verschillende fantasienamen voorgeschoteld. Met die groei in diversiteit is het steeds ...
Lees meerVanaf vandaag heet je brood anders
Tijgerbrood, Italiaanse bol of desembrood: de tijd dat je in het broodschap alleen een halfje wit en een knip bruin kon vinden is al lang voorbij. De consument krijgt steeds meer verschillende fantasienamen voorgeschoteld. Met die groei in diversiteit is het steeds ...
Lees meer'Ruim helft Nederlanders gebruikt supplementen'
Meer dan de helft van de Nederlanders gebruikt supplementen. Jaarlijks wordt daaraan ongeveer €1,1 miljard uitgegeven. De fysieke winkel is de favoriete aankoopplek.
Lees meerWe kopen minder vlees door nudging
Het verhogen van de prijs van vlees in combinatie met informatie over de milieuschade door vleesproductie en wat mensen daar zelf aan kunnen doen – ook bekend als nudging – zorgt ervoor dat een huishouden per week 36 procent minder vlees koopt. Dat blijkt uit ...
Lees meerKip wassen verspreidt ziekmakers door de keuken
Spoel jij altijd je kip af onder de kraan voordat je het gaat bakken? Dan ben je niet de enige. Uit onderzoek van het Voedingscentrum blijkt dat meer dan een kwart van de kip-etende Nederlanders rauwe kip afspoelt onder de kraan. De meesten omdat ze dit hygiënischer vinden ...
Lees meer