Nieuws
70 procent van Nederlanders wil vlees niet opgeven
Volwassenen eten bij 63 procent van alle hoofdmaaltijden vlees. Van de 7 hoofdmaaltijden in een week eten Nederlanders dus gemiddeld 4,4 maaltijden met vlees. Van de andere hoofdmaaltijden zijn 1,8 vegetarisch of volledig plantaardig (veganistisch) en 0,8 maaltijden met ...
Lees meer70% van Nederlanders wil vlees niet opgeven
Volwassenen eten bij 63 procent van alle hoofdmaaltijden vlees. Van de 7 hoofdmaaltijden in een week eten Nederlanders dus gemiddeld 4,4 maaltijden met vlees. Van de andere hoofdmaaltijden zijn 1,8 vegetarisch of volledig plantaardig (veganistisch) en 0,8 maaltijden met ...
Lees meer50 gram vlees per dag vergroot het risico op diabetes type 2
Uit nieuw internationaal onderzoek blijkt dat het eten van vlees, en dan vooral bewerkt vlees en onbewerkt rood vlees, het risico op het ontwikkelen van diabetes type 2 verhoogt. Met slechts 50 gram per dag, gaat het risico al met 15 procent omhoog.
Lees meerNVWA: 'volkorenproducten niet altijd echt volkoren'
Ruim een kwart van de door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) onderzochte volkorenproducten wordt onterecht volkoren genoemd. Dat is een vorm van misleiding. De NVWA heeft producenten daarvoor officiële waarschuwingen gegeven en bestuurlijke boetes opgelegd. ...
Lees meerConsumentenbond: driekwart van de maaltijdmixen is ongezond zout
Fabrikanten stoppen veel te veel zout in hun maaltijdmixen, blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond. Driekwart van de maaltijden bevat na bereiding meer dan de maximaal 2 gram zout die het Voedingscentrum adviseert voor de hoofdmaaltijd. De Consumentenbond wil dat de ...
Lees meerBeknibbelflatie: minder vis in lekkerbek en minder kip in kippensoep
Kippensoep met minder kip en lekkerbekjes met minder vis, maar wel voor dezelfde of zelfs een hogere prijs. Uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat diverse fabrikanten bezuinigen op dure ingrediënten.
Lees meer'Een derde Nederlanders voelt zich gezonder dan vorig jaar'
Ruim een derde van de Nederlanders voelt zich gezonder dan vorig jaar, zo blijkt uit onderzoek. Dat kan kloppen, want we leven in 2024 ook gezonder dan in 2023. Dat zit hem met name in gezonder eten en meer ontspannen.
Lees meerConsumentenbond: 'Kant-en-klaar maaltijden te zout en ongezond'
Online aanbieders van kant-en-klare maaltijden claimen vaak dat hun maaltijden gezond zijn. Uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt echter dat veel van dit soort tafeltje-dek-je maaltijden te veel zout, geen volkorengranen en/of te weinig groente bevatten. Eén ...
Lees meerOnderzoek wijst uit: eetdrang een van de grootste uitdagingen bij afvallen
Een van de grootste uitdagingen als je je gewicht wilt aanpakken is het omgaan met cravings, een onweerstaanbare drang om te eten. Je hersenen blijven dan een signaal geven om te eten als beloning voor stress, negatieve emoties of andere spanningen. Ongezonde voeding, een ...
Lees meer'Hersen-darm as speelt mogelijk rol bij glutengevoeligheid'
Uit recent onderzoek van de universiteiten van Maastricht en Leeds blijkt dat de verwachting dat gluten maagdarmklachten veroorzaakt een cruciale rol speelt bij het al of niet ervaren van deze klachten. Het gaat daarbij om mensen bij wie coeliakie en tarweallergie als ...
Lees meer